17 вересня, в рамках святкування в Донбасі 1025- річчя Хрещення Русі, з первосвятительським візитом на Донеччину прибув Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир .

У аеропорту м. Донецька Його Блаженство зустріли митрополити: Донецький і Маріупольський Іларіон, Одеський і Ізмаїльський Агафангел, архієпископ Горлівський і Слов`янський Митрофан, єпископи: Макіївський Варнава, Варсонофій Новоазовський, духовенство Донецької та Горлівської єпархій. Також у зустрічі Первосвятителя взяли участь голова Донецької обласної державної адміністрації А.В. Шишацький та голова Донецької обласної ради А.М. Федорук.

Ступивши на донецьку землю, Предстоятель Української Православної Церкви вклонився до списку Чудотворної образу Касперівської ікони Божої Матері, що знаходиться, на території VIP - терміналу CABI в спеціально обладнаній альтанці.

Відео дня

Після цього Блаженніший Митрополит Володимир відбув до Горлівську єпархії.

Сьогодні, 18 вересня, Первосвятитель очолить чин освячення нижнього храму на честь новомучеників і сповідників Російських Богоявленського собору міста Горлівки.

Офіційний сайт УПЦ