До Донецька сьогодні прибула чудотворна Касперівська ікона Божої Матері для участі в урочистостях, присвячених 1025-річчю Хрещення Київської Русі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Донецької єпархії Української Православної Церкви, вранці в аеропорту Донецька ікону зустріли духівництво й віруючі.

Відео дня

Фото прес-служби Донецької єпархії

Святиню доставив із Одеси літаком митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел.

Духівництво на чолі з митрополитом Донецьким і Маріупольським Іларіоном провело перед святинею молебень. Віруючі поклонилися іконі й приклалися до неї, після чого святиня відбула до Горлівки.

«Поки чудотворна ікона буде в межах Донецької області, в тимчасовій каплиці в аеропорту знаходитиметься список із чудотворної ікони, який потім буде передано до Свято-Касперівського жіночого монастиря села Грузько-Ломівка біля Макіївки», - повідомили в прес-службі Донецької єпархії.

Нагадаємо, що 17-19 вересня в Донецькій єпархії Української Православної Церкви проходять урочистості, присвячені 1025-річчю Хрещення Київської Русі.

18 вересня о 09.00 у Горлівці відбудеться освячення нижнього храму на честь новомучеників і сповідників російських Богоявленського собору. Освячення очолить предстоятель УПЦ, Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир.

Цього ж дня о 17.00 Чудотворна Касперівська ікона Пресвятої Богородиці буде доставлена до Спасо-Преображенського кафедрального собору Донецька.

19 вересня о 14.00 в цьому соборі відбудеться освячення пам`ятника святому апостолу Андрію Первозванному.
Освячення очолить Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир.

О 16.00 у Центрі слов`янської культури відбудуться Урочиста академія й святковий концерт, присвячений 1025-річчю Хрещення Київської Русі.

У ніч із 19 на 20 вересня в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Донецька пройде нічне богослужіння, а 20 вересня об 11.00 відбудуться урочисті проводи Чудотворної Касперівської ікони Пресвятої Богородиці до Одеси.