У святкових заходах, присвячених 1000-річчю Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря у Вінницькій області, очікується участь близько 10 тис. гостей з усієї України.
Як передає кореспондент УНІАН, 14-15 вересня один із найстаріших монастирів в Україні Свято-Усікновенський Лядівський скельний чоловічий монастир, що Могилів-Подільському районі, відзначатиме своє тисячоліття. З нагоди свята 15 вересня відбудеться Божественна літургія, після якої розпочнуться концерні виступи та виставки народного мистецтва, а також буде проведений Лядівський ярмарок.
Вітаючи жителів області з ювілеєм монастиря, Вінницька облдержадміністрація зазначає, що ”заснований преподобним Антонієм Печерським, Лядівський монастир був зруйнований вибухами в 1938 році. Відродження великої православної святині, яку називають Подільським Афоном, почалося у 1998 році, коли його настоятелем був призначений ієромонах Антоній. Нині стародавня святиня, що розташована у мальовничому місці на березі Дністра, офіційно визнана одним із семи чудес Вінниччини”.
”Тож нехай цей величний ювілей стане символом духовного відродження нашого народу, послужить могутнім стимулом до щоденних звершень в розбудові гуманного, комфортного для людей, високодуховного суспільства,” - йдеться у повідомленні, розміщеному на офіційному сайті ОДА.
Як повідомили УНІАН у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області, для охорони порядку під час святкування буде задіяно 250 правоохоронців.
Згідно з повідомленням, територія монастиря обстежена працівниками вибухотехнічної служби, кінологами зі службовими собаками та взята під охорону працівниками міліції.
Також 7 екіпажів працівників Державтоінспекції забезпечать нагляд за дорожнім рухом на автошляху Вінниця-Могилів-Подільський, аби не допустити дорожньо-транспортних пригод.