1 вересня, викладачі та студенти Київських духовних шкіл зібралися в храмі Всіх Преподобних Печерських, де перед чесними мощами прп. Нестора Літописця було звершено святковий молебень.

Молебень очолив ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський Антоній. Його Високопреосвященству співслужили: перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик, вчений секретар протоієрей Ростислав Снігірьов, духівник Київських духовних шкіл архімандрит Маркел (Павук) і старший помічник ректора з навчально-методичної роботи архімандрит Сильвестр (Стойчев).

Перед богослужінням митрополит Антоній звернувся до студентів зі словами настанов:

Відео дня

«Господь покликав вас в стіни древньої обителі, в Київські духовні школи, щоб тут був закладений фундамент вашого майбутнього життя. Студенти, на вас лежить особлива відповідальність: ви готуєтеся бути не просто фахівцями, ви готуєтеся бути духовними наставниками народу Божого.

Наші професори і викладачі будуть вести вас дорогами церковної історії, занурювати вас в таємничі скарбниці віровчення Церкви Христової. Але ви повинні пам`ятати, що Церква - це не музей догматів, де під склом на оксамиті лежать відшліфовані, але, в той же час, мертві форми. Ні, догмати - це живі істини, це голос Самого Бога до людини, що пробуджує совість і дає орієнтири духовного життя. Ви повинні стати носіями справжнього досвіду Церкви, незважаючи на свій юний вік, намагайтесь відповідально підійти до тих років навчання, які вам належить провести тут.

Вивчайте святих отців, щоб мислити так, як вони мислили, щоб молитися, як вони молилися, і жити так, як вони жили. Не думайте, що попереду просто буденні дні, які пройдуть і забудуться: кожен день нашого життя важливий. Дуже скоро завершиться час навчання, і вам доведеться йти туди, де народ чекає добрих і мудрих священнослужителів. Нехай Господь дарує вам відвагу і сили за роки навчання в духовних школах набути навичок, які дозволять стати вам пастирями добрими».

Після відпусту владика ректор окропив святою водою і благословив викладачів і студентів.

Сайт КДАіС