Києві презентували святкову марку, випущену спеціально до 1025-ї річниці хрещення Київської Русі.
Про це УНІАН повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України.
Повідомляється, що урочисте погашення поштового блока пам`ятним штемпелем відбулося сьогодні, 29 липня, в Національному заповіднику «Софія Київська» за участю першого віце-прем`єр-міністра України Сергія Арбузова. На заході також були присутні в. о. генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Костянтин Кривенко та директор «Софії Київської» Олена Сердюк.
Як заявив Арбузов під час церемонії погашення марки, «1025-річчя хрещення Київської Русі - це важлива дата не лише для українського народу, а й для всіх православних. Саме християнство, прийшовши на нашу землю, об`єднало наші народи, сприяло розвитку культури. Вважаю, що поштова мініатюра дасть можливість зафіксувати духовні цінності нашого народу. На мій погляд, ми повинні цінувати такі події - вони дуже важливі для нас і для наших нащадків».
Він упевнений, що ця поштова мініатюра займе гідне місце не тільки в колекціях українських поціновувачів, а й серед колекціонерів з інших країн. «І це ще вище підніме Україну на світовій арені», - додав перший віце-прем`єр-міністр.
Як заявив в.о. генерального директора «Укрпошти», марка випущена в рамках спільного проекту поштових адміністрацій України, Росії, Білорусі - це передбачено відповідною тристоронньою Угодою. Згідно з документом, дизайн поштових блоків розроблявся кожною стороною окремо, але запровадився в обіг у всіх трьох країнах одночасно - 28 липня 2013 року на головних поштамтах держав.
Українську марку прикрашає фреска видатного живописця Віктора Васнецова «Хрещення киян», яка знаходиться в столичному Патріаршому кафедральному соборі св. Володимира. Тираж марки становить 65000 примірників.