Ковчег з мощами хрестителя Русі князя Володимира, який прибув з міжнародною хресною з ходою до Києва, завтра буде виставлений для поклоніння у Голосіївській пустині.

Як повідомили УНІАН у Голосіївському монастирі, ковчег буде присутній на літургії. Мощі для поклоніння віруючих будуть відкриті протягом всієї ночі до 8 години ранку.

Сьогодні ковчег з мощами святого рівноапостольного князя Володимира був виставлений для поклоніння на молебні, що відбувся біля пам’ятника князю Володимиру з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Відео дня

Хресна хода і міжнародні святкові заходи в нагоди 1025-річчя Хрещення Русі проходять з благословення предстоятелів УПЦ та РПЦ та з організаційної підтримки Міжнародної громадської організації «День Хрещення Русі».

Починаючи з 2007 року, традицію щорічного святкування Дня Хрещення Київської Русі ініціювала МГО «День Хрещення Русі», духівником якої є настоятель Святопокровського Голосіївського чоловічого монастиря архімандрит Ісакій (Андроник).

День Хрещення Русі відзначається 28 липня - у православному церковному календарі (за старим стилем 15 липня) у день пам`яті рівноапостольного князя Володимира (960-1015).