Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української православної церкви Володимир закликає православних України об`єднатися, і вірить, що Господь допоможе в цьому, оскільки церковний розкол є “болем серця” духівництва і вірян.
Про це Митрополит Володимир сказав у своєму виступы після молебня на Володимирській гірці, присвяченого 1025-річчю Хрещення Київської Русі.
“Особливим болем нашого серця залишається церковний розкол в Україні. Ми невпинно підносимо молитви до Бога про лікування цієї тяжкої рани, і віримо, що Господь відкриє нам шлях до подолання розколу”, - сказав Володимир.
Митрополит звернувся до православних із проханням почути його “слово” і примиритися.
“У цей святковий день, з пагорба, звідки наш Хреститель святий князь Володимир дивиться на Україну, я звертаюся до моїх співвітчизників, які також сповідають православну віру, але перебувають поза молитовним спілкуванням з нами. Дорогі брати і сестри! Ми на вас чекаємо, ми відкриті для вас і простягаємо назустріч вам наші руки!”, - сказав Володимир.
“За словом апостола Петра, ми є «родом избранным, народом святым, людьми взятыми в удел, дабы возвещать совершенства Призвавшего нас из тьмы в чудный Свой свет (1 Пет. 2:9). Які вражаючі ці слова! Ось наскільки високе наше покликання! Ми повинні засвідчити перед усім світом досконалість нашого Небесного Отця. Будемо гідні цього покликання, з честю нестимемо ім`я християнина”, - звернувся Митрополит до православних.