Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил наголосив, що святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі - це не протокольне свято, а глибоке духовне дійство.
Як повідомляє офіційний сайт Української православної церкви, про це патріарх Кирил сказав 26 липня після молебню в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври з нагоди принесення в столицю України православної святині – Хреста Апостола Андрія Первозванного.
«Святкування 1025-річчя Хрещення Русі для нас - це не протокольне свято, як хтось говорить. Це не просто парадні урочистості, але глибоке духовне дійство, в центрі якого - молитва перед великою загальнохристиянською святинею, перед хрестом святого Первозванного апостола Андрія», - сказав Патріарх Кирил.
Також повідомляється, що Святіший Патріарх Кирил тепло привітав Блаженнішого Митрополита Володимира, висловивши радість від зустрічі і спільного богослужіння в сонмі предстоятелів і представників Церков.
У свою чергу Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир нагадав про святість та історичну значущість цього місця, про те, як 1025 років тому, прийнявши Хрещення, святий рівноапостольний великий князь Володимир показав великий приклад своєму народові, про те, наскільки великим було завдання зберегти спадщину святого апостола Андрія Первозванного. «Ми сьогодні згадуємо давні часи, коли давньосхідні й південні християни дали найменування Дніпру Йордан, а самому Києву - двічі Єрусалим, і дякуємо Господу за всі Його благодіяння, які Він подає нам на очищення», - сказав він.