Патріарх Московський і всієї Русі Кирил вважає, що Володимирська гірка є символом наших спільних духовних витоків.
Як передає кореспондент УНІАН, про це предстоятель РПЦ сказав у своїй проповіді на Володимирській гірці, де відбувся молебень, присвячений 1025-річчю Хрещення Київської Русі.
«І хай благословення Боже, Покров Пречистої Цариці небесної, молитвами Святого Рівноапостольного князя Володимира перебуває зі святою Руссю до скону віку, і щоб сама свята Русь залишалася непереборною і непереможною, духовно будучи стрижнем для мільйонів і мільйонів людей, які шукають Бога», - сказав Патріарх Кирил.
Він зазначив, що Володимирська гірка є символом духовних витоків православ`я, тих духовних цінностей, які народи України, Росії та Білорусі прийняли після Хрещення Київської Русі Князем Володимиром.
За словами Кирила, 1025-річний ювілей Хрещення Київської Русі також є 25-річним ювілеєм 1000-річчя Хрещення Русі й того шляху, який було пройдено за цей час із часу «другого Хрещення Русі», як іноді називають святкування 1000-річчя Хрещення Київської Русі в 1988 році.
Патріарх Кирил привітав глав держав, які були присутні на молебні, й подякував їм за участь у підготовці святкових урочистостей.