До Чернігова у рамках міжнародної хресної ходи з нагоди 1025-річчя хрещення Русі 25 липня прибули мощі святого рівноапостольного князя Володимира.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Чернігівської єпархії, обласний центр Чернігівщини став восьмим містом України на шляху хресної ходи, що розпочалася у травні.

Вклонитися мощам князя, який запровадив християнство у Київській Русі, чернігівці можуть у кафедральному Троїцькому соборі. Там проходять молебні на честь святого.

Відео дня

За словами архієпископа Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія, духовний та державний подвиг князя Володимира заслуговує наслідування сучасниками.

”Князь Володимир нагадує нам, щоб ми подумали, для чого живемо. Він був язичником, вів не зовсім праведний спосіб життя, але прийняв християнство і змінився. З того часу Київська Русь стала Святою Руссю”, - сказав владика Амвросій.

Міжнародна хресна хода містами України, Росії та Білорусі відбувається з благословення патріарха Московського та всієї Русі Кирила, митрополита Київського і всієї Русі Володимира. Завершиться вона 27 липня у Києві. Потім мощі святого рівноапостольного князя Володимира повернуться до Москви, де вони зберігаються в Успенському соборі Кремля.

Починаючи з 2007 року традицію щорічного святкування Дня Хрещення Русі ініціювала і проводить Міжнародна громадська організація «День Хрещення Русі».