У Житомирській області проходять ”круглі столи”, присвячені відзначенню 1025-річчя хрещення Київської Русі.
Як повідомили УНІАН у прес-службі облдержадміністрації, у рамках підготовки урочистостей відбулася зустріч керівників релігійних організацій області з керівництвом облдержадміністрації.
У місті Малині відбулося засідання «круглого столу» з теми «Церква і держава у служінні людям», у селищі Лугини - нарада за участю представників релігійних організацій району щодо актуалізації і привернення уваги громадськості до 1025-річчя Хрещення Київської Русі. Представники духовенства християнських конфесій також взяли участь у круглому столі в Олевську.
Крім того, на цьому тижні з нагоди ювілею також пройдуть тематичні «круглі столи» у містах Житомирі, Бердичеві, Коростишеві, у селищах Романів і Володарськ-Волинський, а також у Попільнянському, Черняхівському та Андрушівському районах.
«Святкування 1025-річчя офіційного хрещення Руси-України – чудова нагода для регіональних влад максимально активізувати свою співпрацю з релігійними організаціями на ниві поновлення історичної справедливості щодо останніх, підготовки та реалізації спільних проектів, створення сприятливих умов для розгортання конфесіями своєї соціально значущої діяльності”, - цитує прес-служба ОДА голову Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука.
Як зазначив перший заступник голови Житомирської ОДА Микола Олещенко, релігійне життя області характеризується відсутністю конфліктів між релігійними конфесіями.
Як повідомляв УНІАН, у місті Коростень на Житомирщині 24 липня відбувся V Міжнародний Фестиваль авторської православної пісні «Ранкова зоря», присвячений пам’яті Святої Рівноапостольної княгині Ольги, а також відзначенню 1025-річчя Хрещення Русі.
Як повідомляв УНІАН, державні урочистості з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі відбудуться в Києві 27-28 липня. В Україну на святкування прибудуть 9 предстоятелів помісних православних церков і представники шести православних церков світу, а також президенти 5-ти країн.
*** День Хрещення Русі відзначається 28 липня - у православному церковному календарі (за старим стилем 15 липня) в день пам’яті рівноапостольного князя Володимира (960-1015).
З 2007 року щорічне святкування Дня Хрещення Русі відроджене за ініціативи Міжнародної громадської організації «День Хрещення Русі».