Заходи з нагоди відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі, які відбудуться у столиці з 26 до 28 липня, розпочнуться о 10.00 26 липня Міжнародною науковою конференцією «Володимир Святий і хрещення Русі» (Велика зала Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ України, вул. Велика Житомирська, 2).
Про це УНІАН повідомили у пресс-службі Київської міськдержадміністрації.
Об 11.00 розпочнеться відкриття виставки «Велике і величне» у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал». Цей захід відбудеться за участю Президента України, Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Розпочне роботу виставка «Велике і величне» о 18.00 у Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький арсенал», вул. Лаврська, 10-12).
На 15:00 запланована урочиста академія в Національному палаці мистецтв «Україна» за участю Президента України Віктора Януковича, членів уряду та членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.
У 21:00 у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі відбудеться церемонія зустрічі Хреста святого апостола Андрія Первозданного.
27 липня о 9:00 відбудеться урочиста літургія в Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі УПЦ.
О 10:00 відбудеться Божественна літургія з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі у Володимирському патріаршому кафедральному соборі УПЦ КП (бульвар Тараса Шевченка, 20).
Також о 10:00 відбудеться урочиста святкова Літургія Української автокефальної православної церкви в приміщенні Андріївської церкви (Андріївський узвіз, 23).
О 10:00 розпочнеться урочистий молебень біля пам’ятника Святому Рівноапостольному князю Володимиру (очолять предстоятелі Помісних православних церков) за участю Президента України Януковича, глав іноземних держав та урядів, державних і громадських діячів, віруючих.
О 12:00 від Володимирського патріаршого кафедрального собору УПЦ КП розпочнеться Хресна хода до пам’ятника святому Володимиру. Хресна хода відбудеться вулицяею Володимирською, через Софійську площу - до парку «Володимирська гірка».
О 17:00 на Соборній площі Києво-Печерської лаври відбудеться вечірнє богослужіння.
Також о 17:00 розпочнеться Всенічне бдіння з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі у Володимирському патріаршому кафедральному соборі Української православної церкви Київського патріархату.
О 18:00 розпочнеться святковий концерт на Хрещатику, приурочений до 1025-річчя хрещення Київської Русі, який проводить Міжнародна громадська організація «День Хрещення Русі» за сприяння київської міської влади.
28 липня з 9.00 до13.30 триватиме Архієрейська служба Римсько-католицької церкви біля пам’ятника Святому Рівноапостольному князю Володимиру на Володимирській гірці.
На 21.00 заплановане офіційне відкриття відреставрованої Колони Магдебурзького права (Пам`ятник Магдебурзькому праву, вул. Набережне шосе, 6). Там же відбудеться концерт та світломузичне шоу.