У місті Коростень на Житомирщині сьогодні, 24 липня, відкрився V Міжнародний Фестиваль авторської православної пісні «Ранкова зоря», присвячений пам`яті Святої Рівноапостольної княгині Ольги, яку православні вшановують саме сьогодні.

Як передає кореспондент УНІАН, фестиваль проходить у парку імені М.Островського біля купальні княгині Ольги і присвячений також відзначенню 1025-річчя Хрещення Русі.

Участь у відкритті фестивалю, який триватиме два дні, взяли керівники Коростеня і області, місцеві жителі, колективи та окремі виконавці з Житомирщини та інших областей України, а також Росії та Білорусі.

Відео дня

Ідея фестивалю полягає в тому, щоб за допомогою пісенного мистецтва пропагувати одвічні православні і загальнолюдські цінності. На фестивалі представлено широку палітру різних жанрів та стилів виконавців та колективів.

Цього року в рамках фестивалю вперше відбудеться дитячий конкурс авторської православної пісні «Зіронька». Переможці цього конкурсу візьмуть участь у в головному концерті фестивалю.

Довідка УНІАН. «Ранкова зоря» - щорічній фестиваль авторської православної пісні відбувається з 24 липня 2009 року на скелястому березі Річки Уж в Коростені, в місці, що за легендою має назву «Ольжині купальні». Концерт відбувається з благословіння Митрополита Овруцького та Коростенського Віссаріона та за підтримки міської влади Коростеня.

*** День Хрещення Русі відзначається 28 липня - у православному церковному календарі (за старим стилем 15 липня) в день пам`яті рівноапостольного князя Володимира (960-1015).