Українська православна церква розпочне святкові заходи, присвячені святкуванню 1025-річчя Хрещення Київської Русі завтра, 24 липня, о 9.00 освяченням Андріє-Володимирського храму на місці будівництва Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового.

Про це повідомив прес-секретар Предстоятеля УПЦ, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко сьогодні на прес-конференції в УНІАН.
Освячення храму та Літургію звершить Блаженніший Митрополит Володимир у співслужінні єпископату УПЦ і духовенства столиці.

«Непевно, це перший в Україні і в усьому світі Андріє-Володимирський храм. Храм знаходиться на першому поверсі майбутнього кафедрального собору на честь Воскресіння Христового. Спеціально для цього храму написано ікону Апостола Андрія Первозванного і святого рівноапостольного князя Володимира», - повідомив отець Георгій.

Відео дня

Дату для освячення храму обрано не випадково, 24 липня – день пам`яті святої рівноапостольної княгині Ольги - бабусі князя Володимира – Хрестителя Київської Русі.