До Свято-Покровського чоловічого монастиря в Харкові сьогодні привезуть мощі Святого рівноапостольного князя Володимира.

Як повідомили УНІАН у Харківській єпархії Української православної церкви, мощі князя Володимира прибудуть сьогодні, 22 липня, близько 16.00.

Також сьогодні через Харків пройде міжнародна хресна хода з часткою мощей святого рівноапостольного великого князя Володимира.

Відео дня

Мощі князя до 24 липня будуть знаходитися у Свято-Хрестовоздвиженському храмі. Усі віряни зможуть прикластися до святині.

Як повідомляв УНІАН, до 1025-річчя хрещення Київської Русі 21 липня в Харкові на території Свято-Володимирського храму відкрили пам’ятник князю Володимиру. Крім цього, в рамках святкування річниці хрещення 18 липня в харківському сквері «Стрілка» був відкритий пам’ятник Святому апостолові Андрію Первозванному.

Довідка УНІАН. Святий рівноапостольний князь Володимир - просвітитель і хреститель Русі. У 988 році князь Володимир хрестив киян у водах Дніпра, тим самим почавши звернення слов`ян у християнство. Він на віки вперед визначив духовну долю православного народу. Канонізований Католицькою і Православною церквами як Святий рівноапостольний князь Володимир. Відомий також як Володимир Великий, Володимир Святий, Володимир І. День пам’яті - 15 липня.

Починаючи з 2007 року традицію щорічного святкування Дня Хрещення Русі ініціювала і проводить Міжнародна громадська організація «День Хрещення Русі».