Патріарх Московський і всієї Русі Кирил бачить у визнанні західними державами одностатевих шлюбів передвістя кінця світу.

Про це він сказав після недільної служби в Казанському соборі на Червоній площі.

Відео дня

"Останнім часом ми стикаємося з величезними спокусами, коли в ряді країн вибір на користь гріха затверджується і виправдовується законом, а ті, хто, вчиняючи по совісті, бореться з такими нав`язаними меншістю законами, піддаються репресіям. Це дуже небезпечний апокаліптичний симптом, і ми повинні робити все для того, щоб на просторах Святої Русі гріх ніколи не затверджувався законом держави, тому що це означає, що народ вступає на шлях самознищення", - зазначив патріарх.

За його словами, сьогодні колосальні сили спрямовані на те, "щоб переконати всіх нас у тому, що єдиною цінністю є свобода вибору, й ніхто не має права зазіхати на цю цінність, навіть коли людина вибирає зло, навіть коли людина вибирає соціально небезпечну поведінку, - якщо тільки не порушуються норми цивільного закону ".

Однак, зауважив патріарх Кирил, не секрет, "як легко обійти всі ці норми".

"Ми знаємо, що ніякий, навіть найдосконаліший, закон не може викорінити злочинності, корупції, зла, неправди, конфронтації, - їх може викорінити тільки людина, яка зробила вільний вибір на користь добра", - переконаний він.

Раніше сьогодні повідомлялося, що закон про легалізацію одностатевих шлюбів у Великобританії отримав санкцію від Єлизавети II і офіційно набув чинності.

Корреспондент