14 липня, у Неділю 3-ю по П`ятидесятниці в Кривому Розі пройшли урочистості, присвячені 1025-річчю Хрещення Київської Русі, які з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира очолив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній.

За Божественною літургією у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Кривий Ріг митрополиту Бориспільському Антонію співслужили: митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем, архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, єпископ Дніпродзержинський і Царичанський Володимир, єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай, єпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп, а також духовенство Криворізько-Нікопольської єпархії.

В рамках святкування на площі перед кафедральним собором було освячено пам`ятник святим священномученикам Онуфрію і Порфірію, першим єпископам Криворізьким, 75-річчя мученицької кончини яких виповнилося в поточному році.

Після чину освячення від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира митрополит Бориспільський Антоній привітав архієпископа Єфрема з відкриттям ювілейних святкувань в Криворізькій єпархії.

Оrthodox.org.ua