З благословення Патріарха Московського і всієї Русі Кирила та за погодженням зі Священним Синодом Елладської православної церкви з 11 липня по 2 серпня 2013 року до меж Руської православної церкви буде принесено Хрест апостола Андрія Первозванного.

Принесення святині до Росії, України і Білорусії, приурочене до святкування 1025-річчя Хрещення Русі, здійснюється Фондом Андрія Первозванного за підтримки благодійної організації Елладської православної церкви «Апостолі».

Хрест, на якому був розп`ятий апостол, зберігається в Андріївському кафедральному соборі міста Патри (Греція) на півострові Пелопоннес і є значущою святинею всього християнського світу.

Відео дня

Графік принесення Андріївського хреста:

11-15 липня — Санкт-Петербург
16-19 липня — Московська область
19-25 липня — Москва
26-28 липня — Київ
29 липня — 2 серпня — Мінськ

Принесення Хреста святого апостола до Санкт-Петербурга, Москви, Києва і Мінська має наголосити на тому, що духовна традиція народів Росії, України і Білорусії походить від єдиного джерела — благословення, даного апостолом Андрієм під час його місіонерського відвідування меж Русі, і до Хрещення, прийнятого русичами в київській купелі в 988 році.

Патріархія.ru