Міжнародний хресний хід із часткою мощей святого рівноапостольного великого князя Володимира, присвячений 1025-річчю Хрещення Русі, 7 липня 2013 року прибув до Одеси.

Біля Свято-Успенського Одеського кафедрального собору велику святиню з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела зустрічали єпископ Овідіопольський Аркадій, міське духовенство та численні віруючі.

Єпископ Аркадій звершив Божественну літургію у співслужінні настоятелів одеських храмів і кліриків собору. Після завершення богослужіння він привітав одеситів з цією знаменною подією. Владика зазначив, що прибуття ковчега з часткою мощей хрестителя Русі символізує духовну єдність народів України, Росії та Білорусії. По території трьох країн і проходить міжнародний хресний хід, який завершиться урочистостями в Києві.

Відео дня

Ковчег із часткою святих мощей хрестителя Русі перебуватиме в Одеському соборі до вечора 8 липня. До вечора 9 липня мощі перебуватимуть у Свято-Успенському Одеському чоловічому монастирі.

Потім хресний хід пройде містами України: Дніпропетровськ (10-13 липня), Чернівці - Свято-Успенська Почаївська лавра (14-16 липня); Ужгород (17-18 липня), Святогірськ - Донецьк - Луганськ (19-22 липня), Харків (23-24 липня), Чернігів (25-26 липня).

Патріархія.ru