7 липня, у день свята Різдва чесного славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна та день пам`яті всіх святих, в землях Русі просіявших, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію у Свято-Ольгінському храмі у Дарницькому районі м. Києва, повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії митрополит Бориспільський Антоній, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископи Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, голова адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба, секретар Київської єпархії по місту Києву протоієрей Віктор Іващук, настоятель храму протоієрей Всеволод Рибчинський та духовенство столиці і храму.

На Малому вході Предстоятель за заслуги перед Українською православною церквою та з нагоди 75-ти річчя нагородив отця Всеволода орденом святого апостола Іоанна Богослова І-ступеня.

Наприкінці богослужіння, Архіпастир привітав духовенство та віруючих зі святом, подякувавши за спільну молитву. Також Його Блаженство відзначив особливу любов та пошану парафіян до свого настоятеля – протоієрея Всеволода. Поздоровляючи отця-настоятеля, Архіпастир побажав ювіляру міцного здоров’я та багатьох років служіння Церкві й народу Божому.

***
Свято-Ольгінська парафія існує з 1994 р. Перші служби проводилися на вулиці перед житлово-експлуатаційною конторою, де було орендовано актовий зал під богослужіння. У 1997 р. почалося будівництво церкви св. благовірного князя Всеволода-Гавриїла, який 10 грудня 1998 р. освятив Митрополит Київський і всієї України Володимир. Будівництво соборного храму в ім’я рівноапостольної княгині Ольги розпочато восени 2004 р. Нижній храм на честь рівноапостольних Костянтина та Єлени освячено у серпні 2005 р.
30 червня 2010 року Митрополит Володимир освятив накупольні хрести для головного храму парафії в ім’я святої рівноапостольної княгині Ольги, а 24 лютого 2011 року - його престол. Нині триває будівництво дзвіниці. При парафії діє молодіжний клуб «Ковчег». Проводяться шкільні заняття для дітей та дорослих.

Відео дня