6 липня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав Свято-Троїцький чоловічий монастир столиці (Китаєва Пуситинь), де очолив святкову Всеношну.

Після богослужіння Архіпастир звершив освячення відродженого монастирського храму в ім’я преподобного Серафима Саровського.

Після освячення храму Блаженніший Владика поздоровив отця-намісника, братію та прихожан з визначною подією у житті монастиря та побажав, щоби за молитвами преподобного Серафима Саровського, Милостивий Господь завжди переповнював людські душі благодаттю Святого Духа, аби славити Бога, допомагати один одному та радіти Божественному покрову та захисту.

Наостанок Первосвятитель вручив благодійникам, котрі доклали зусиль задля відродження храму, церковні ордени.

Відео дня

Історія монастиря пов`язана з ім`ям великого угодника Божого - прп. Серафима Саровського. Саме до прп. Досифеї Китаївської, яка подвизалася в печерному затворі, юний Прохор (майбутній старець) приходив за благословенням і тут отримав настанову йти в Саровську пустинь. Тому, після прославлення прп. Серафима, Китаївські ченці стали одними з перших, хто воздвиг храм в ім`я святого (1904 р.). Значні кошти на будівництво були пожертвувані митрополитом Київським Флавіаном (Городецьким). Будівля храму була спроектована в стандартному для того часу стилі, мало прямокутну форму і з східного боку закінчувалося тригранною апсидою. У радянський час з церкви зробили клуб. У 1990 р. на свято Святої Трійці в цьому храмі пройшло перше після довгих років запустіння богослужіння.

Сайт УПЦ