3 липня у Києві, в приміщенні Патріархії Української автокефальної православної церкви, під головуванням Предстоятеля УАПЦ митрополита Мефодія відбулося засідання Архієрейського Собору, у якому взяли участь усі архієреї церкви, окрім владики Іларіона, єпископа Черкаського, який був відсутній у зв’язку з терміновими справами у єпархії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рomisna.

Серед питань порядку денного Собор розглянув і благословив провести 28 липня урочисте богослужіння за участю єпископату та духовенства УАПЦ у патріаршому Свято-Андріївському кафедральному соборі Києва з нагоди чергової річниці - 1025-ліття з дня хрещення Руси-України.

Далі ієрархи ознайомились з ескізом затвердженої нової відзнаки ордена та медалі, котру випустять для пошанування духовенства та мирян, що послужили Церкві та сприяли її розбудові, а також затверджено кандидатів з єпархій для нагородження. На Соборі також було обговорено питання щодо покращення якості настільного календаря на 2014 року, для чого було сформовано спеціальну комісію.

Відео дня

Керуючий Івано-Франківською єпархією митрополит Галицький Адрій доповів собору про те, що 14 серпня, в день пам’яті мучеників Макавейських, у Спасо-Преображенському Угорницькому чоловічому монастирі УАПЦ відбудуться урочистості з нагоди святкування 1025-ліття Хрещення Руси-України та 10-ї річниці відродження Угорницької обителі, на які запросив Предстоятеля УАПЦ та усіх архієреїв.