4 липня у Верховній Раді України Міжфракційним депутатським об’єднанням на підтримку канонічної православної церкви та за підтримки Української православної церкви було проведено круглий стіл на тему: «Міжнародні стандарти та шляхи вдосконалення вітчизняного законодавства в сфері захисту прав cім’ї».

З благословення Предстоятеля Української православної церкви в заході взяли участь Голова Синодальної богословсько-канонічної комісії архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин, Голова Синодального відділу благодійності і соціального служіння архідиякон Сергій Косовський, ряд співробітників синодальних та єпархіальних відділів УПЦ.

Захід відбувся під головуванням народного депутата України Вадима Колесніченко та зібрав науковців, журналістів, чисельних представників громадськості.

Відео дня

Предметом обговорення стало питання впровадження в Україні ювенальної юстиції та його можливих наслідків, серед яких на думку учасників круглого столу слід вбачати порушення базового юридичного принципу презумпції невинуватості, руйнування сім’ї та традиційних сімейних цінностей.

Під час роботи круглого столу владика Августин оприлюднив Звернення Священного Синоду УПЦ щодо можливості введення в Україні системи ювенальної юстиції.

Також було наведено дані соціологічних моніторингів згідно з якими домінуючими цінностями в українському суспільстві є міцна сім’я та благополуччя дітей.

Учасники зазначили, що застосування міжнародних правових норм може відбуватися виключно в інтересах сім’ї та не має призводити до руйнування культурної самобутності України, традиційних моральних цінностей.

За результатами роботи круглого столу прийнято резолюцію, яку направлено у відповідні комітети Верховної Ради.

Сайт УПЦ