Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у спеціальному зверненні у зв`язку з трагічними подіями в Сирії закликав віруючих допомогти постраждалим внаслідок збройного конфлікту в цій країні.

«Протягом майже двох років у Сирії тривають військові дії. За цей час у країні загинули десятки тисяч людей, серед яких чимало людей похилого віку, жінок, дітей — мирних громадян. Значну частину сирійського народу складають наші з вами одновірці», — йдеться у зверненні.

«У місті Дамаску знаходиться центр одного з найдавніших православних Патріархатів — Антіохійського. І зараз на вулицях цього міста, що пам`ятає апостола Павла, подвиги й труди стародавніх святих, проливається людська кров», — відзначив Патріарх Кирил.

Відео дня

Предстоятель Руської православної церкви нагадав, що на біблійній землі, де пліч-о-пліч в мирі жили православні християни й мусульмани, сьогодні зневажаються святині, зганьблюються, храми, християн виганяють з їхніх помешкань, переслідують, а нерідко — мучать і вбивають.

«Наш народ зовсім недавно пережив подібне. У роки революції, громадянської війни й гонінь на Церкву тисячі наших співвітчизників були знищені. Ми не повинні байдуже дивитися на те, як нині знову проливається невинна кров. Ми з вами не можемо зупинити цю війну, але можемо ревно молитися про її швидке припинення й надати допомогу стражденним людям, у тому числі й нашим братам-християнам», — зазначив Святіший Владика.

«Прошу вас слідувати заклику Христовому й допомогти нашим ближнім, тобто тим, хто зараз особливо потребує підтримки та участі. З цією метою благословляю найближчої неділю в усіх храмах Руської православної церкви організувати збір коштів на допомогу нужденним у Сирії», — закінчив Патріарх Кирил.

Грошові кошти, зібрані в усіх єпархіях Руської православної церкви, будуть направлені на рахунки Синодального відділу з церковної благодійності та соціального служіння, якому доручено координувати збір пожертвувань. Після завершення загальноцерковного збору кошти будуть передані Антіохійському Патріархату.

Patriarchia.ru