21 червня Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії зустрівся з головним лікарем Київської міської клінічної лікарні № 1 Ігоря Чермака та головою Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Сергієм Вітковським.

На зустрічі також були присутні: голова Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба, настоятель парафії при лікарні протоієрей Нестор Коломієць.

За заслуги перед Українською Православною Церквою Блаженніший Владика нагородив Ігоря Чермака та Сергія Вітковського орденом Української Православної Церкви святого благовірного князя Ярослава Мудрого.

Відео дня

Отець Нестор запросив Митрополита Володимира звершити чин закладки храму в ім’я рівноапостольного князя Володимира на території клінічної лікарні №1 напередодні 1025-ї річниці Хрещення Київської Русі.

Нагадаємо, що минулого року Блаженніший Митрополит Володимир підтримав ініціативу Ігоря Івановича і благословив назвати Київську міську клінічну лікарню № 1 іменем рівноапостольного князя Володимира та побудувати на її території каплицю на честь хрестителя Київської Русі.

На думку Ігоря Чермака, медицина і лікарська справа не можуть існувати без духовності та тих глибоких речей, завдяки яким існує світ. Доповнення назви лікарні святим іменем буде надихати та спонукати керівництво, лікарів та тих, хто лікується на ще більш тонкий підхід до значимості лікарської справи та існування людини у цьому світі.

Сайт УПЦ