21 червня 2013 року в залі Вищої Церковної Ради кафедрального соборного Храму Христа Спасителя в Москві відбулося засідання Вищої Церковної Ради Руської Православної Церкви, яке очолив Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Відкриваючи засідання, Святіший Владика представив присутнім порядок денний, а також поділився думками про шляхи розвитку системи духовної освіти в Руській Православній Церкві.

З повідомленням «Про документи Міжвідомчої робочої групи для координації роботи з відкриття освітніх центрів з підготовки фахівців у галузі катехізичної, місіонерської, молодіжної та соціальної діяльності» виступив голова Відділу релігійної освіти й катехізації Руської Православної Церкви митрополит Ростовський і Новочеркаський Меркурій.

Відео дня

Проект документа «Основні принципи діяльності церковних притулків Руської Православної Церкви» представив на затвердження членам Вищої Церковної Ради голова Синодального відділу з церковної благодійності та соціального служіння єпископ Орєхово-Зуєвський Пантелеїмон.

Доповідь «Про стан справ в освітній сфері у зв`язку з проведеною реформою» представив голова Навчального комітету при Священному Синоді архієпископ Верейський Євгеній.

Потім учасники засідання обговорили хід виконання рішень Вищої Церковної Ради, а також низку інших питань.

***

Згідно з Положенням, Вища Церковна Рада є виконавчим органом Руської Православної Церкви, що діє при Патріархові Московському і всієї Русі та Священному Синоді Руської Православної Церкви.

Вища Церковна Рада розглядає питання богословської освіти, просвіти, місії, церковного соціального служіння, інформаційної діяльності канонічних підрозділів Руської Православної Церкви та церковних ЗМІ, питання взаємин Церкви з державою, суспільством, Помісними Православними Церквами, інославними конфесіями та нехристиянськими релігіями, церковного управління й господарювання та інші питання.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі