19 червня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, голова Комітету з біоетики та етичних питань при Священному Синоді УПЦ єпископ Макарівський Іларій взяв участь у лекції всесвітньо знаного канадського християнського філософа Чарльза Тейлора на тему «Розмаїття значень секуляризації на Заході», а також презентації українського видання найвидатнішої його книги «Секулярна доба» (видавництво «Дух і літера», том 1), що відбулися у Національному університеті «Києво-Могилянська академія».

До лекції, презентації та дискусії навколо них долучилися також голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, настоятель Свято-Амвросіївської парафії м. Мілан (Італія) архімандрит Амвросій (Макар) та виконувач обов’язків прес-секретаря Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров).

Спеціально з Москви приїхав протоієрей Володимир Шмалій, проректор Загальноцерковної аспірантури і докторантури Руської Православної Церкви, за участі якої відбувалася подія.

Відео дня

По завершенні презентації священнослужителі разом з іншими гостями взяли участь у прийомі, організованим Посольством Канади у приміщенні Могилянського музею, та мали змогу обговорити з Чарльзом Тейлором питання минулого, теперішнього та майбутнього становища християнства в сучасному західному та східному християнському світі детальніше.

***
Чарльз Тейлор є лідером сучасної світової філософської думки, автором робіт з політичної і соціальної філософії, знаний своїми дослідженнями новочасної особистості та філософії релігії. Професор університету Макгілла, Канада. Почесний доктор Оксфордського університету. Відомий усьому світу як автор ґрунтовної праці «Секулярна доба», яка є фундаментальним внеском в осмислення секулярності в європейській модерній культурі й за яку він був нагороджений Премією Кіото та Премією фонду Темплтона.

Сайт УПЦ