18 червня 2013 року Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив чин освячення закладного каменя на місці будівництва храму на честь ікони Божої Матері «Державна», що споруджується на території Головного управління МВС Росії.

Після закінчення богослужіння Святіший Патріарх Кирил звернувся до присутніх зі словом:

«Ми освятили закладний камінь, і я сподіваюся, що дуже скоро цей храм буде повністю впроваджений у дію, що буде звершено його освячення і що тут буде відбуватися молитва за мужніх захисників нашого народу, — так щоб Цариця Небесна покрила Своїм покровом, захистила від усякого зла , зберегла життя і здоров`я тих, хто, згідно з присягою та обраним життєвим шляхом, покликаний іти до кінця, захищаючи ближніх своїх.

Відео дня

"Немає більше від тієї любові, як хто душу свою кладе за други своя", — говорить слово Боже (див. Ін. 15:13). Немає більшого подвигу, з моральної точки зору, ніж покласти життя своє в ім`я інших. Ті, хто працює в системі МВС, призиваються до такого подвигу практично кожного дня своєї служби. Тому, крім турботи держави й поваги з боку суспільства, необхідна і духовна підтримка. І ми віримо й сподіваємося, що з появою цього святого храму кожен, хто буде сюди приходити для молитви, буде відчувати цю підтримку».

Потім предстоятель Руської Православної Церкви і супроводжуючі Його Святість особи ознайомилися з ходом будівництва храму.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі