15 червня 2013 року, в день свята Києво-Братської ікони Божої Матері, Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію на площі перед академічним храмом Різдва Пресвятої Богородиці в Києво-Печерській лаврі, повідомляє офіційний сайт УПЦ.

За богослужінням молилися студенти і випускники Київських духовних шкіл, їхні родичі та близькі.

На малому вході митрополит Володимир вручив богослужбові нагороди ряду випускників КДАіС. Також за Літургією Блаженніший владика звершив ієрейську і дияконську хіротонії учнів Київських духовних шкіл.

Відео дня

Після богослужіння митрополит Володимир очолив випускний акт Київських духовних шкіл.

В урочистій церемонії взяли участь митрополит Бориспільський Антоній, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр та єпископ Ірпінський Климент.

З підсумковою доповіддю про результати 2012/2013 навчального року виступив єпископ Климент.

З напутнім словом до випускників звернувся Блаженніший митрополит Володимир. У свою чергу митрополит Антоній подякував Його Блаженству за постійну опіку над духовними школами.

Митрополит Володимир вручив викладачам Київських духовних шкіл нагороди за старанне несення послуху і в зв`язку з особистими ювілеями.

Потім відбулося вручення дипломів випускникам академії та семінарії. У 2012/2013 навчальному році 9 студентів закінчили КДА зі ступенем кандидата богослов`я.

Зі словами вдячності на адресу Предстоятеля Української Православної Церкви, ректора Київських духовних шкіл та професорсько-викладацької корпорації виступили представники випускників та їх батьки.

Патріархія.ru