13 червня 2013 року, у свято Вознесіння Господнього, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив Божественну літургію в храмі Вознесіння Господнього («Велике Вознесіння») у Сторожах, біля Нікітських воріт у Москві.

На малому вході у зв`язку з утворенням Брянської митрополії Предстоятель Руської Православної Церкви підніс у сан митрополита єпископа Брянського і Севського Олександра.

Проповідь перед причастям виголосив протоієрей Владислав Ципін, професор Московської духовної академії.

Відео дня

Після закінчення Літургії Святіший Патріарх Кирил звернувся зі словом настанови на служіння до єпископа Клинцівського і Трубчевського і вручив йому архієрейський жезл. За традицією новохіротонісаний єпископ дав віруючим перше архіпастирське благословення.

Потім Святіший Патріарх та архієреї і священнослужителі, що співслужили Його Святості, звершили славлення свята Вознесіння Господнього.

Святішого Владику привітав настоятель храму протоієрей Володимир Диваков. Він розповів, що в храмі «Велике Вознесіння» неодноразово служив Святіший Патріарх Тихон, і саме тут 88 років тому, за два дні до кончини, святитель очолив останню у своєму житті Божественну літургію та архієрейську хіротонію. «Відтоді й донині в цьому храмі не відбувалися архієрейські хіротонії, і тому нинішнє богослужіння — свого роду з`єднання епох, епохи Патріарха Тихона і нашої», — відзначив отець Володимир.

Предстоятель Руської Церкви звернувся до учасників богослужіння з Первосвятительським словом.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі