13 травня 2013 року, у день свята Вознесіння Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав Свято-Вознесенську парафію, що на Деміївці, яка в цей день відзначила 130-ту річницю освячення храму.

Блаженніший Митрополит Володимир очолив Божественну літургію, за якою Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії митрополит Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Ірпінський Климент, голова Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба, секретар по м. Києву протоієрей Віктор Іващук, благочинний Голосіївського благочиння та настоятель храму протоієрей Павел Кирилов, столичне та храмове духовенство.

За богослужінням Блаженніший Владика висвятив у священика клірика храму святого мученика Валерія, що у столичному Гідропарку, диякона Володимира Слободнюка.

Відео дня

Наприкінці Божественної літургії Архіпастир поздоровив парафіян зі святом Вознесіння Господнього, яке є для храму престольним, та з храмовим ювілеєм.

«Сьогоднішнє свято приносить багато радості, тому що у ньому наша надія, що і ми будемо вічно жити через вознесіння на небо, якщо заслужить на це власною молитвою та молитвою всієї Церкви. Я бажаю, щоби ви і надалі любили цей храм, як і робили до цього, та заходили до нього, коли вам важко на душі й серці. Нехай Христос-Спаситель, Котрий Вознісся, буде завжди з нами у хвилини радості та у хвилини скорботи».

Також з благословення Його Блаженства, митрополит Антоній освятив на купольний хрест для каплички, що побудована на храмовій території, та вручив благодійникам церковні нагороди.

***
Храм було побудовано піклуванням парафіян і пожертвою директора цукрорафінадного заводу пана Раузера і освячено в 1883 році. У 1900 році церква значно розширюється і її західний боковий вівтар перебудовується. Переноситься дзвіниця вперед і вся споруда обкладається цеглою. Усередині робляться хори та проводиться капітальний ремонт. В 1907 році у храмі вінчалася Леся Українка з чоловіком з Климентом Квіткою. У радянські часи храм жодного разу не закривали. 1990 року була побудована нова дзвіниця. Від дороги поставлений новий кам`яний паркан.

Сайт УПЦ