11 червня 2013 року в Патріаршій і Синодальній резиденції у Свято-Даниловому монастирі в Москві під головуванням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила відбулося засідання робочої групи з питань участі Руської Православної Церкви у підготовці та проведенні Олімпійських та Паралімпійських ігор в Сочі в 2014 році.

Під час зборів обговорювалися питання духовного окормлення учасників Олімпійських та Паралімпійських ігор. Порядок денний засідання включав такі теми:

пастирське служіння в період проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор;
створення та розповсюдження друкованої продукції про традиційні релігії Росії;
організація роботи волонтерів-релігієзнавців у рамках функціонування молитовних приміщень для віруючих світових релігій у трьох олімпійських містечках;
обговорення проекту будівництва центрів традиційних релігій у трьох олімпійських містечках.

Відео дня

У засіданні взяли участь: митрополит Волоколамський Іларіон, голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату; архієпископ Бєлгородський і Старооскольський Іоанн, голова Синодального місіонерського відділу; архієпископ Верейський Євгеній, голова Навчального комітету Руської Православної Церкви; єпископ Виборзький і Приозерський Ігнатій, голова Синодального відділу у справах молоді; протоієрей Всеволод Чаплін, голова Синодального відділу із взаємин Церкви й суспільства; голова Синодального інформаційного відділу В.Р. Легойда; архімандрит Сава (Тутунов), заступник керуючого справами Московської Патріархії; протоієрей Володимир Воробйов, ректор Православного Свято-Тихонівського гуманітарного університету; ігумен Петро (Єремєєв), ректор Російського православного університету; протоієрей Володимир Силов`єв, головний редактор Видавництва Московської Патріархії; протоієрей Миколай Соколов, член Патріаршої ради з культури; диякон Роман (Богдасаров), в.о. заступника голови Синодального відділу із взаємин Церкви й суспільства, головний експерт автономної некомерційної організації «Оргкомітет "Сочі 2014"» Н.Г. Батіашвілі, ректор Московського державного лінгвістичного університету І.І. Халєєва, старший віце-президент АНО «Оргкомітет "Сочі 2014"» С.В. Бондаренко.

***

Зимові Олімпійські ігри 2014 року пройдуть у Сочі з 7 по 23 лютого 2014 року.

Керівництво АНО «Оргкомітет "Сочі 2014"» звернулося до Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з проханням про сприяння в організації молитовних приміщень для віруючих світових релігій у трьох олімпійських містечках на час підготовки й проведення Олімпійських та Паралімпійських ігор в м. Сочі з січня по березень 2014 року.

Забезпечення доступу учасників і глядачів Олімпійських ігор до молитовних приміщень світових релігій є вимогою Міжнародного Олімпійського комітету.

На сьогоднішній день Відділом із взаємин Церкви й суспільства проведено ряд переговорів з представниками традиційних релігій і АНО «Оргкомітет "Сочі 2014"», під час яких досягнуто попередніх домовленостей про взаємодію у зазначеній сфері.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі