9 червня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Пантелеімонівському монастирі у Феофанії зустрівся з паломницькою групою з Фінляндської Автономної Православної Церкви на чолі з протоієреєм Стефаном Холмом.

У зустрічі взяли участь: секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, директор Паломницького центру УПЦ Володимир Теліженко.

Під час спілкування, гості поділилися враженнями від перебування в Україні та розповіли про відвідування святинь Української Православної Церкви, зокрема, паломницькі поїздки до Почаївської, Святогірської та Києво-Печерської лавр, де вони молилися за богослужіннями, а голова паломницької групи співслужив насельникам обителей.

Відео дня

У відповідному слові Його Блаженство зазначив, що у Києво-Печерській лаврі завжди раді зустрічати паломників, а Лавра є домівкою для всіх православних.

На завершення зустрічі сторони обмінялися пам`ятними подарунками. Зазначимо, що поїздка організована за участю Паломницького центру УПЦ.

Сайт УПЦ