10 червня до Свято-Вознесенського Флорівського жіночого монастиря м. Києва перенесено другу частину некрополя Вознесенського дівочого монастиря, виявленого під час археологічних розкопок на території Національного культурно-музейного комплексу "Мистецький Арсенал" (навпроти Києво-Печерської Лаври). Серед достовірно ідентифікованих поховань є рештки губернатора Києва Семена Сукіна (+1740).

Церемонію перепоховання очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир, який відправив Заупокійну літію на місці перепоховання, що поруч із соборним храмом Флорівського монастиря.

Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії митрополит Бориспільський Антоній, намісник Святої Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Чорнобильський і Вишгородський Павел, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископи Білогородський Миколай, Городницький Олександр, єпископи: Макарівський Іларій, Броварський Феодосій, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, духовенство обителі.

Відео дня

За богослужінням молилися: настоятелька монастиря ігуменя Антонія (Фількіна), насельниці монастиря, голова КМДА Олександр Попов, генеральний директор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна, представники громадськості, віруючі.

Після заупокійного богослужіння Блаженніший Владика звернувся до присутніх зі словом настанови, у якому, зокрема, сказав:

«Сьогодні ми звершуємо свій духовний обов’язок - переносимо в одне місце тих, хто подвизався в певний час, та підносимо наші молитви за упокій їхніх душ. Відношення віруючих людей до захоронень, тим почестям, які ми віддаємо спочилим – це обов’язок християнина і ми повинні це звершувати пам’ятаючи, що у Бога немає мертвих, але всі живі».

Сайт УПЦ