У Луганську 9 червня 2013 року центральними вулицями міста пройшов хресний хід на честь 1025-річчя Хрещення Русі. У заході взяли участь представники духовенства, парафіяни храмів з Луганської області, а також члени Луганського товариства донських козаків. Учасники Хресного ходу несли ікони і частки мощей святих Рівноапостольного Князя Володимира та Князя Олександра Невського, повідомляє НБН.

Хресний хід пройшов від розташованого на вул. Херсонської храму Св. Великомучениці Татіани до пам`ятного знаку «Богородиця» на вул. Радянській, а потім відбувся молебень, який очолили Високопреосвященніший Митрофан, архієпископ Луганський і Алчевський і Преосвященніший Никодим, єпископ Сєверодонецький і Старобільський.

«Свято Хрещення Русі, давно вийшов за рамки суто Церковного урочистості, оскільки відзначається він і на Державному рівні. І напевно символічно, що з нашою східною єпархії, в одній з перших починаються урочистості цього славного ювілею 1025-річчя Хрещення Русі», – сказав архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан.
 

Відео дня