9 червня, у Неділю 6-ту після Пасхи, про сліпого, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав парафію на честь Зачаття Іоанна Хрестителя, що у Святошинському районі м. Києва, де звершив чин освячення головного престолу храму.

Його Блаженству співслужили: керуючий справами УПЦ, перший вікарій Київської Митрополії митрополит Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, настоятель храму протоієрей Адам Кучмій, благочинний Святошинського благочиння протоієрей Діонісій Дунаєв, духовенство храму та сусідніх парафій.

У новоосвяченому храмі Блаженніший Владика звершив Божественну літургію, наприкінці якої привітав настоятеля, духовенство і прихожан з подією освячення храму та світлими днями Пасхи, що нині тривають.

Відео дня

***
Храм на честь Зачаття Іоанна Хрестителя діяв у минулому столітті неподалік у Біличах, та був зруйнований в 1960-ті роки. Будівництво нового мурованного храму розпочалося у 2006 році і велося на пожертвування парафіян протягом шести років. У 1990 році на місці нинішнього храму була заснована парафія на честь Зачаття Іоанна Хрестителя.

Сайт УПЦ