Учасники масштабної Хресної ходи, організованої з нагоди святкування цього року 1025-річчя Хрещення Русі, сьогодні привезуть в Єкатеринбург частку мощей святого благовірного князя Володимира. Як розповіли в ІТАР-ТАРС у прес-службі Єкатеринбурзької єпархії, ковчег з мощами буде поміщений в Храм-на-Крові, побудований на місці загибелі царської родини.

«Цього року виповнюється 10 років з дня освячення цього храму. Тому символічно, що частка мощей святого благовірного князя Володимира буде знаходитися саме тут. Це місце стало одним з місць покаяння в Росії. Ми очікуємо сотні віруючих з різних куточків Уралу, які прийдуть помолитися до ковчега, вибачитись, покаятися», - розповіли в прес-службі.

Ковчег з часткою мощей святого благовірного князя Володимира пробуде в Єкатеринбурзі до 12 червня.

Відео дня

1 червня Хресний хід на честь 1025-річчя Хрещення Русі відправився на поїзді з Владивостока. Учасники акції їдуть по залізниці у вагоні-храмі, де знаходиться ковчег з часткою мощей святого благовірного князя Володимира. Серед міст, де проходитимуть урочисті церковні та громадські заходи Хабаровськ, Новосибірськ, Єкатеринбург, Санкт-Петербург, Калінінград.

Далі Хресний хід прямуватиме в Україну і Білорусь.