З 9 по 12 червня в Єкатеринбурзі пройде Хресна хода з часткою мощей святого рівноапостольного князя Володимира, присвячена 1025-річчю Хрещення Русі. Поклонитися святині можна буде у Храмі-на-Крові.

Урочиста зустріч ковчега з мощами відбудеться 9 червня на залізничному вокзалі, куди прибуде поїзд зі спеціальним вагоном-храмом.

Протягом трьох днів у Храмі-на-Крові пройдуть богослужіння, будуть організовані екскурсії та лекції, присвячені Хрещенню Русі, У бібліотеці духовно-просвітницького центру "Патріарше подвір`я" відкриється тематична книжкова виставка. У рамках події Митрополит Єкатеринбурзький і Верхотурський Кирил відкриє виставку картин великої князівни Ольги Олександрівни Романової.

Відео дня

12 червня до Храму-на-Крові приїдуть учасники мотопробігу "Батьки Росії за багатодітну сім`ю". Беруть участь в мотопробігу дев`ять священнослужителів. У Єкатеринбурзі до них приєднаються православні мотоциклісти з Кушва.

У цей же день біля стін храму пройде ще одна акція "Мама, тато, спасибі за життя!" і майстер-клас "Доброе графіті".

Увечері 12 червня ковчег з мощами відправиться в Нижній Новгород.

Святиня вже побувала в Москві, Владивостоці, Хабаровську, Новосибірську. Вклонитися мощам святого рівноапостольного князя Володимира можна буде ще в п`яти російських містах. Пізніше ковчег буде перевезений до міст України і Білорусії.

ІА REGNUM