6 червня, в рамках презентації факсимільних видань УПЦ в Європі у Посольстві України в Італії (м. Рим) відбулась зустріч делегації УПЦ з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Італії Євгеном Перелигіним.

Під час зустрічі з працівниками Посольства з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України священнослужителі представили Луцьке Євангеліє XIV століття та Луцький Псалтир XIV століття, видання якого здійснила Волинська єпархія УПЦ.

Владика Олександр зачитав вітальне слово Предстоятеля УПЦ.

Відео дня

Посол України в Італії Євген Юрійович подякував гостям за клопітку і важливу працю популяризації в світі України та її духовної спадщини.

У ході розмови було зазначено, що 5 червня у Міланському храмі громади святителя Амвросія єпископа Медіоланського під час Божественної Літургії відбулось представлення видань у Мілані та їх презентація в бібліотеці Медичі Лауренціана у Флоренції.

Також Посол радо сприйняв та підтримав ідею проведення наукової конференції та презентації факсимільних видань УПЦ у Римі для наукових та культурних кіл Італії і ЗМІ в часі Амвросїївських читань у вересні цього ювілейного року.

Від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України владика Олександр вручив Послу орден УПЦ 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Священнослужителі подарували представникам Посольства факсимільні копії Луцького Євангелія та Псалтиря, а також Новий Завіт та Волинську ікону Божої Матері з побажанням плідної співпраці.

Владика Олександр за підтримку та проведення презентаційних заходів в Італії настоятелю Свято-Амвросіївської спільноти міста Мілану архімандриту Амвросію (Макару) від імені Предстоятеля УПЦ подарував хрест з прикрасами.

Цього дня при підтримці Посольства відбулась презентація видань для українців, що проживають у Римі.

7 червня відбулась офіційна зустріч делегації УПЦ з Послом України у Ватикані Тетяною Іжевською. У ході розмови було заплановано у вересні цього року презентувати факсимільні видання для бібліотеки та архіву Ватикану. Священнослужителі для Посольства України у Ватикані подарували факсимільну копію Луцького Псалтиря.

Слід зауважити, що в рамках презентації також відбулась зустріч делегації з Генеральним консулом України в Мілані Андрієм Картишем.

Офіційний сайт УПЦ