5 червня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та при підтримці секретаря Предстоятеля УПЦ архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра у місті Мілан (Італія) було презентовано факсимільне видання унікального твору XIV ст. - Луцького Псалтиря, перевидання якого здійснила Волинська єпархія УПЦ.

Сама презентація відбулась після Божественної літургії у храмі парафії святителя Амвросія Медіоланського. Святкове богослужіння очолив секретар Предстоятеля УПЦ у співслужінні настоятеля Свято-Амвросієвського храму архімандрита Авмросія (Макара) та священиків з Волинської єпархії - секретаря Волинської епархії протоієрея Миколая Бондарука, та голови інформаційно-просвітницького відділу єпархії протоієрея Валентина Марчука.

Під час богослужіння священослужители помолились за здоров’я тяжко хворого митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.

Відео дня

Після Літургії архієпископ Олександр зачитав слово Предстоятеля УПЦ та подарував факсимільне видання Луцького Псалтиря парафії. Слід зауважити, що презентація в Європі, зокрема в Італії, відбувається з нагоди 1700-річчя з часу підписання Міланського едикту та 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

Сайт УПЦ