1 червня розпочався дводенний архіпастирський візит предстоятеля Української Православної Церкви до Харківської єпархії. Мета візиту – участь у святкових заходах з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 20-річчя прославлення Собору новомучеників Слобожанського краю.

У аеропорту Митрополита Київського і всієї України Володимира зустріли керуючий Харківською єпархією архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов, духовенство та віруючі єпархії.

Цього ж дня з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 20-річчя прославлення Собору новомучеників Слобожанського краю предстоятель РПЦ взяв участь у святковій Академії в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка .

Відео дня

У ході Академії предстоятель Української Православної Церкви привітав жителів Харківщини з цими знаменними подіями.

«Величезне щастя перебувати разом з вами в цьому чудовому місті, в цій чудовій єпархії, щоб разом розділити молитву і спільно поміркувати про важливі події в історії. Потрібно, щоб нічого з нашої історії не було забуто, важливо, щоб вона нас збагачувала. Ми раді, що милість Божа з нами, що вона допомагає нам зробити ці хвилини більш урочистими. Вітаю вас, дорогі брати і сестри, зі святом, благословення Господнє на вас», – зазначив у своїй вітальній промові Митрополит Володимир.

Сьогодні 2 червня Блаженніший Митрополит Володимир очолить Божественну літургію в Свято-Благовіщенському кафедральному соборі м. Харкова.

Сайт УПЦ