1 червня 2013 року на запрошення Священного Синоду Елладської православної церкви Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув до Еллади.

В бесіді з представниками російських і грецьких ЗМІ предстоятель РПЦ сказав:

«До Греції я завжди приїжджаю у гарному настрої. Я ступив на землю православної дружньої країни, з якою Росію і всі країни Святої Русі пов`язують найтісніші стосунки протягом тисячі років. Саме звідси ми отримали людей, пам`ять яких нещодавно святкували, — рівноапостольних Кирила й Мефодія, які дали початок нашій писемності. Дуже важливу роль відіграла Греція у християнізації Русі, а потім Росія відіграла дуже важливу роль у звільненні Греції. Нас зближують духовні, культурні зв`язки, нас пов`язує спільна боротьба за свободу й незалежність грецького народу. І сьогодні нас пов`язує дуже багато чого. Це дружній народ, і я з радістю ступив на цю землю».

Відео дня

Потім Патріарх Кирил разом із Архієпископом Ієронімом вирушили до храму в ім`я священномученика Діонісія Ареопагіта в Колонакі.

Сьогодні, 2 червня 2013 року, предстоятелі двох Церков звершать Божественну літургію в храмі великомученика й цілителя Пантелеїмона в Афінах. Після богослужіння Патріарх Кирил відвідає руську Свято-Троїцьку церкву і споруджуваний для російськомовної громади храм Пресвятої Богородиці «Панагія Сумела», якому Святіший Владика передасть у дар частку мощей преподобного Серафима Саровського.

Потім відбудеться відвідання благодійної організації Афінської Архієпископії «Апостоли» («Місія»).

Патріархія.ru