27-30 травня 2013 року відбувся Первосвятительський візит Патріарха Московського і всієї Русі Кирила до Санкт-Петербурга.

27 травня, після прибуття до північної столиці, Патріарх Кирил та Патріарх Єрусалимський Феофіл III відвідали історичну будівлю Святішого Синоду в Санкт-Петербурзі. Увечері Святіший Владика прибув до Іоаннівського ставропігійного монастиря на Карпівці — офіційної резиденції предстоятеля Руської Православної Церкви в дні візитів до Санкт-Петербурга.

28 травня, в день пам`яті святого благовірного царевича Углицького і Московського Димитрія, Блаженніший Патріарх Феофіл і Святіший Патріарх Кирил звершили чин великого освячення Кронштадтського Морського собору в ім`я святителя Миколая Чудотворця та Божественну літургію в новоосвяченому храмі.

Відео дня

Цього ж дня предстоятель Руської Православної Церкви очолив освячення домового храму Будинку ветеранів сцени в Петербурзі.

29 травня під головуванням Патріарха Кирила в історичній будівлі Святішого Синоду пройшло чергове засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви.

У перерві засідання в робочому кабінеті Патріарха в приміщенні Святішого Синоду відбулася зустріч предстоятеля Руської Церкви з колишнім президентом Республіки Сербія, почесним головою Демократичної партії Сербії Б. Тадічем.

Після закінчення засідання Священного Синоду Патріарх Московський і всієї Русі Кирил ознайомився з ходом розвитку Президентської бібліотеки, розташованої в тому ж будинку.

30 травня Патріарх Кирил відвідав Великоохтинське Георгіївське кладовище Санкт-Петербурга, де відправив літію на місці поховання своїх батьків — протоієрея Михаїла і Раїси Володимирівни Гундяєвих.

Потім Його Святість прибув до Олександро-Невської Свято-Троїцької лаври, що святкує цього року 300-річчя з дня заснування. Святіший Владика ознайомився з результатами реставрації Троїцького собору, а також відправив літію на могилі митрополита Никодима (Ротова), похованого в стінах Лаври.

Удень Святіший Патріарх Кирил вилетів до Москви.

Патріархія.ru