У Мінську 6-7 червня 2013 року пройде конференція "1025-річчя Хрещення Русі". У її роботі візьмуть участь провідні богослови, вчені-історики, письменники Білорусі, Росії та України.

Питання підготовки до міжнародної конференції "1025-річчя Хрещення Русі. Цивілізаційний вибір шляху" розглянуті на засіданні республіканського організаційного комітету з підготовки та проведення святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

Проводиться підготовча робота з організації міжнародної виставки ікон "Православний світ", де буде представлено більше 60 унікальних творів іконопису XVIII - початку XX століть з власних фондів, а також з фондів Музею російської ікони (Москва), Державної Третьяковської галереї, Національного Києво-Печерського музею-заповідника, Національного художнього музею Белграда (Сербія), Національного художнього музею Молдови, Ярославського державного художнього музею, ряду православних храмів. Планується, що виставка пройде в Національному художньому музеї з 12 вересня по 9 грудня.

Відео дня

У Національній бібліотеці Білорусі та бібліотеках республіки будуть організовані книжкові виставки на теми християнської моралі і духовності, які триватимуть до грудня поточного року.

Православие.By