26 травня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, в Луцьку відбувся благодійний фестиваль «Пасха у древньому Луцьку».

Участь у заході взяли: митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу при Священному Синоді УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, заступник голови Волинської облдержадміністарції Олександр Курилюк, луцький міський голова Микола Романюк, священослужителі та вірні Волинської єпархії.

«Христос Воскресе! Цими словами я вітаю вас, дорогі лучани. Ви не злякались дощу, прийшли до замку, де ми проводимо великоднє дійство. Нехай Господь благословляє вас, нехай в наших душах перебуває великодня радість», - сказав, звертаючись до присутніх митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.

Відео дня

Протоієрей Георгій Коваленко зачитав вітальну адресу Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира організаторам, учасникам та гостям свята.

Пасхальні піснеспіви виконували церковні хори, зокрема хор храму Всіх Святих землі Волинської «Волинські дзвони», хор священнослужителів та мирян Ківерцівського благочиння, який виконав і духовний гімн України «Боже Великий Єдиний».

Під час фестивалю були зібрані кошти для лікування онкохворих дітей.

Сайт УПЦ