25 травня 2013 в Белграді ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський Антоній і декан Православного богословського факультету Белградського університету протоієрей Предраг Пузовіч підписали угоду про співпрацю між двома богословськими школами. Одночасно було також підписано угоду про співпрацю між Православним богословським факультетом Белградського університету та Санкт-Петербурзької духовної академії.

Перед підписанням договорів до присутніх звернулися митрополит Бачский і Новісадскій Іриней (Буловіч), ректор Київської духовної академії митрополит Бориспільський Антоній, ректор Санкт-Петербурзької духовної академії єпископ Петергофський Амвросій та декан Богословського факультету в Белграді протоієрей Предраг Пузовіч. Всі вони відзначили багатовікові історичні зв`язки між богословськими школами Сербії, Росії та України, а також висловили сподівання, що підписані угоди слугуватиме взаємному збагаченню богословської науки в слов`янських країнах.

Угоди передбачають обмін студентами та викладачами, обмін досвідом в галузі сучасних освітніх методик, розробку і виконання спільних науково-дослідних проектів, проведення науково-дослідних симпозіумів, конференцій і семінарів, обмін публікаціями, навчальними та науковими виданнями, що представляють взаємний інтерес.

Відео дня

Після підписання договору делегація Київської духовної академії відвідала російське кладовище в Белграді, де поховано багатьох представників російської, української та білоруської еміграції, які проживали в Сербії.

Сайт КДАіС