До Дня Києва, 25 травня, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, у Національному заповіднику «Софія Київська» для огляду всіх бажаючих була виставлена ікона Пресвятої Богородиці часів Київської Русі.

Цей образ Богородиці було виставлено в рамках виставкового проекту «Київська Русь», присвяченого 900-річчю вступу на престол київських князів благовірного Володимира Мономаха. За припущеннями науковців, ікона належала саме святому благовірному князю Володимиру Мономаху.

Виставку «Київська Русь» відвідали голова КМДА Олександр Попов та заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега з представниками делегацій 14-ти міст-побратимів і міст-партнерів Києва, які прибули до України привітати столицю з Днем міста.

Відео дня

Так, для привітання киян до столиці приїхали віце-мери Мюнхена, Єревану, Мінська, Тбілісі та Кишинева і представники мерій Анкари, Варшави, Кракова, Відня, Вільнюса, Москви, Риги, Таллінна та Флоренції.

Від Української Православної Церкви на зустрічі був присутній голова відділу «Церква і культура» Київської єпархії протоієрей Олег Скнарь, який розповів гостям нашої столиці про цю унікальну різбляну на камені ікону часів київськіх князів.

Православіє в Україні