24 травня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир з архіпастирським візитом відвідав Спасо-Преображенський монастир в с.Нещерів Обухівського району Київської області.

Блаженніший Митрополит Володимир оглянув територію монастиря та благословив братію.

Також Блаженніший Владика звершив таїнство Хрещення у храмі Іоанна Предтечі, під час якого були присутні: губернатор Харківської області Михаїл Добкін і народна артистка Росії Лариса Удовиченко.

Відео дня

***
Спасо-Преображенський монастир було відкрито у 2004 році як скит Київського Троїцького Іонинського монастиря. Намісником обох монастирів є вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона.

Монастирська Спасо-Преображенська церква у стилі українського бароко зведена наприкінці XVIII століття і на сьогодні є однією із небагатьох пам’яток архітектури, що збереглися на території Київської області з доби козаччини. За ініціативи будівничого церкви, козацького полковника Івана Гудим-Левковича, другий приділ у храмі було освячено на честь Усікновіння глави святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна, його небесного покровителя.

В атеїстичні часи церкву було закрито, тривалий час вона перебувала в занепаді. На початку 1990-х років тут розпочалися відновлювальні роботи. Наприкінці 2000-х років в Усікновенському приділі після ремонту було здійснено новий настінний розпис. Також тут облаштовано баптистерій, у якому, відповідно до церковної традиції, дорослі можуть приймати Таїнство Хрещення через повне занурення.

Сайт УПЦ