22 травня в галереї "Соборна" з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, відкрилась перша Всеукраїнська виставка православної ікони, приурочена до 1025-річчя Хрещення Русі.

Відкрила виставку організатор та куратор виставки, голова Творчого об’єднання іконописців в ім’я Преподобного Аліпія Печерського Ірина Богданова: «Мета виставки полягає в популяризації церковного мистецтва і ознайомлення суспільства з іменами сучасних українських іконописців та їхніми творами. Ми маємо надію, що відродження та розвиток традицій іконопису на теренах України буде й надалі стрімко прямувати до своєї головної мети – прославлення Бога та спасіння душі».

Із привітальним словом виступив єпископ Бородянський Варсонофій, вікарій Київської Митрополії, Голова Парафіяльної ради Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового і співорганізатор виставки єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії.

Відео дня

Організатори виставки: Творче об’єднання іконописців в ім’я преподобного Аліпія Печерського, Голова Синодального комітету з біоетики та етичних питань єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії, Духовно-просвітницький центр Кафедрального Собору на честь Воскресіння Христового та галерея «Соборна».

Виставка об’єднала 25 іконописців з різних міст України: Києва, Львова, Одеси, Івано-Франківська, Дніпропетровська, Луцька, Кривогу Рогу, Вінниці та інших. На виставці представлено 84 роботи майстрів сучасного іконопису України.

Іконописець Ірина Богданова подарувала Кафедральному собору ікону "Богородиця на престолі". Прийняв ікону Голова Парафіяльної ради єпископ Бородянський Варсонофій.

Сайт УПЦ