21 травня 2013 року, виступаючи на прийомі в Міністерстві закордонних справ Росії з нагоди свята Пасхи,  Патріарх Московський і всієї Русі Кирил заявив, що порушення прав християн по всьому світі набули систематичного характеру і варіюються від прямого насильства в Сирії та інших країнах до заборони християнських символів і витіснення християнської присутності на задвірки суспільного життя по всьому світі.

«У наші дні світова спільнота переживає не найкращі часи. Урочисто відзначаючи свято Пасхи Христової, ми не повинні забувати про те, що багато наших братів і сестер у Христі не змогли насолодитися цією вселенською радістю, оскільки майже щодня вони стають жертвами насильства й агресії з боку войовничих екстремістів», — сказав Патріарх Кирил.

«Незважаючи на всі зусилля, що докладаються, продовжують залишатися в руках бойовиків захоплені 24 квітня цього року сирійські ієрархи: митрополит Алепський і Александретський Павел та митрополит мар Григорій Іоанн Ібрагім» — додав Предстоятель.

Відео дня

За словами Його Святості, протягом минулого року різко збільшилося число актів насильства, спрямованих проти християн у Нігерії, Сомалі, Судані та ряді інших країн, в Єгипті та Лівії посилився тиск радикалів на християнську меншість, що змушує її представників залишати свої домівки, а найгостріша ситуація складається сьогодні в Сирії.

«З болем у серці сприймаються звістки про нинішні гоніння на християн. Причому порушення прав християн набули різних форм: від прямого насильства до заборони християнських символів і витіснення християнської присутності на задвірки суспільного життя» — відзначив Патріарх.

«У цей непростий час ми закликаємо все світове співтовариство не залишатися байдужим до беззаконня, що коїться. Необхідно докласти всіх зусиль для негайного припинення кровопролиття, підтримки відкритого суспільного діалогу, спрямованого на захист миру й стабільності, запобігання терористичних загроз і дискримінації за релігійною ознакою» — підсумував  Патріарх Кирил.

Патріархія.ru